NL
TTV Amstelveen

Go to

Opening 75 jarig bestaan

Afgelopen zaterdag 3 september vierde TTV Amstelveen de opening van haar 75 jarig jubileum. 
Een verslag in de vorm van een filmpje is te vinden op YouTube.

De jubileumcommissie had een mooi programma in elkaar gedraaid en had zich duidelijk goed voorbereid op deze dag.
Iedereen werd ontvangen met een welkomstdrankje en om ongeveer elf uur gingen we van start.

Na mooie welkomstwoorden voor alle genodigden door onze secretaris Ben,
met een speciaal welkom voor onze ereleden en leden van verdienste,
werd als intro een leuke video afgespeeld.
Deze is gemaakt door Sourabh  met foto’s en filmpjes, die door diverse (oud) leden werden aangeleverd.

Hierna werden speeches gehouden door burgemeester Tjapko Poppens die o.a. sprak over sport als verbinding,
NTTB Holland Noord voorzitter Arjen Kreike die als sluitstuk van zijn speech een prachtige voorzittershamer als cadeau had meegebracht
en tot slot onze eigen voorzitter Arjan die na alle eerder mooie woorden zijn speech vakkundig naar een kortere versie improviseerde.
Zijn gehele speech is overigens te lezen via de knop 

Na het officiële gedeelte ging iedereen de zaal in voor de geweldige door Guus geregelde clinic met Britt Eerland. 
Britt was zoals gebruikelijk weer zeer enthousiast en speelde een demonstratie tegen sparringpartner Ryan.
Hierna werden diverse leden, waaronder ons oudste en erelid Jaap Boerop en diverse jeugdleden, uitgenodigd om een paar balletjes tegen haar te slaan.

Het oorspronkelijke geplande half uur werd al snel een uur waarna het toch echt tijd werd voor de door cateraar Kragtwijk verzorgde lunch. 
Iedereen liet zich de heerlijk tomaten soep (mét ballen) en groentesoep lekker smaken alsook de diverse broodjes en smakelijke salades.
Uiteraard was er ook aan onze vegetarische leden gedacht.
En ook was er zoals gebruikelijk veel te veel, jammer genoeg ook doordat een aantal leden zonder afmelding niet was komen opdagen….

Brian boog zich inmiddels over de indeling van het dubbeltoernooi. Zoveel mogelijk werden jeugdleden aan seniorleden gekoppeld.
Vervolgens werd in twee zevenkampen het toernooi gespeeld, best of three.
Ondanks soms voorkomende niveauverschillen werd er super leuk gespeeld en het was geweldig mooi het enthousiasme van de jeugd, maar zeker ook van de seniorleden te zien.
Na de poulewedstrijden speelden als slotwedstrijd de nummers 3,4,5,6 en 7 van de beide poules tegen elkaar.
Daarna werden tussen de nummers 1 en 2 de halve finales ‘om de prijzen’ gespeeld.

Han en Roy waren net te sterk voor Mick en jeugdlid Amrit; Paul en jeugdlid Taha kwamen tekort tegen voormalig voorzitter Marius en Atie.
Mick en Amrit (volgens eigen zeggen zijn eerste prijs ooit!) wonnen in de strijd om de 3e plaats van Paul en Taha
en na een spannende 3 setter wonnen Atie en Marius van Roy en Han!
In de kantine werden vervolgens deze speciale jubileum prijzen uitgereikt.
Hierbij kreeg ook Jaap Boerop, die komende december 90 jaar wordt,
een ‘speciale prijs’ van zijn teammaat Gerard voor inmiddels ruim 57 jaar lidmaatschap van TTV Amstelveen.

Door het mooie weer en de inspanningen van het toernooi had iedereen een flinke dorst dus de koude drankjes gingen er goed in. 
Inmiddels waren ook de Indiase hapjes (niet té pittig) verzorgd door restaurant Diwali gearriveerd. Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Er werd nog wat nagepraat maar na deze toch wel lange dag was het om een uur of half acht tijd om op te breken.

Al met al een geweldige, geslaagde dag, niet in het minst door de geweldige hulp van met name Atie, Wanda en Monique (van Arjan). 
Maar uiteraard iedereen bedankt die in welke vorm dan ook heeft geholpen deze dag.
De jubileumcommissie heeft nog meer ideeën voor dit jubileumjaar, o.a. een reünie voor oud-leden,
een open toernooi voor verenigingen uit de omgeving, een evenement voor onze jeugdleden en een groot feest voor al onze leden.

Wordt vervolgd!!

Top

Geachte aanwezigen 

Bij deze wil ik jullie van harte welkom heten bij de start van het 75 jarige jubileum van nu tafeltennis vereniging Amstelveen.

Zo heeft de club niet altijd geheten.

Bij de oprichting van onze voorloper in 1947 begonnen we als VDO oftewel Vaardig Door Oefening en ja we begonnen ons verhaal in Amsterdam.

Daarna werd er gefuseerd met tafeltennisvereniging Rembrand uit Amstelveen. Ja zo kwamen we dus in Amstelveen en werd de naam VDO overgenomen door de fusie club.

Daarna kregen we in 1974 sponsoring van de NMB en werden we NMB/VDO en kregen we een zaal aan de Van Heuven Goedhartlaan met een eigen aangebouwde kantine aan de gymzaal maar nog zonder zicht op de zaal. Dit werd mogelijk gemaakt door de inspanningen van Ferry Verbraak.

Daar hebben we zo’n 23 jaar gezeten en er vele successen gehad en we zijn zelfs de grootste tafeltennisclub geweest met toen wel 9 landelijke seniorenteams. Waardoor het op de zaterdag en alle weekdagen altijd gezellig was. Ook hebben we ere divisie gespeeld en  zijn we 3de van Nederland geworden.

In die tijd hadden we ook geweldige trainers waaronder Bob en Els Lijesen waar ik ook nog van heb mogen leren. En nog herinneringen heb van de ritjes naar toernooien in de Eend.

Door de Fusie van de NMB met de Postbank tot ING moesten we van naam veranderen en werden we Tafeltennisvereniging Amstelveen (1992).  Maar er kwam nog een verandering op ons af.

De plannen voor winkelcentrum Amstelveen werden bekend en daardoor mochten we op zoek naar een nieuwe plek omdat de grond nodig was voor park en woningen.  Die werd gevonden aan de Landtong en ook daar werd een mooie kantine aangebouwd met een fantastisch zicht in de zaal vanuit de kantine.

In 1997 mochten we dat mooie en nu nog huidige pand betrekken.

We vieren hier dus in 2022 ons 75 jarige jubileum maar weten al dat we ons 80 jarige jubileum hier niet ver vandaan in onze toekomstige nieuwe locatie mogen gaan vieren.  Omdat er door nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen woningen gebouwd gaan worden op deze locatie. Gelukkig hebben we na veel onderhandelingen een mooie plek in de nieuwe school kunnen krijgen en wordt de zaal groter zodat we meer tafels kunnen neerzetten en er dus groei mogelijk is.

Gedurende al die jaren zijn er vele bestuursleden en voorzitters geweest die de club hebben aangestuurd. Sommigen hadden meer aan hun hoofd dan anderen maar iedereen probeerde er het beste van te maken. Een paar voorzitters die veel gedaan hebben voor de club : Ferry Verbraak, Fred Bouwman, Els Lijssen, Mick Hage, Marius Hettema.

Het huidige bestuur nam de teugels in handen nadat de club een bijna slapend bestaan leidde. Door het snijden in de financiën werd de financiële positie hersteld. En door de inzet van onze vrijwillige trainers  waaronder Marijke, Guus en Harry werd er weer leven geblazen in onze jeugd afdeling en kwam er weer leven in de club. Tevens werd de website vernieuwd en in meerdere talen beschikbaar.

Mede hierdoor  zijn wij een groeiende club (tegen de landelijke trend in) met een goede basis met een multiculturele samenstelling. Wij zien dat de expats graag een balletje komen slaan en hebben dan ook  leden uit oa India, China, Japan en vele andere landen en we hopen dat we vele successen zullen behalen met onze competitieteams maar dat ook onze recreanten en 55 plussers veel plezier houden in het spelletje.

In de toekomst ligt  er nog een lang gekoesterde wens voor een volledig eigen locatie en zaal die onze Ladi graag nog gerealiseerd ziet worden en waarvoor hij zich nog steeds het vuur uit de schoenen  loopt.

Maar vooral nu zijn we blij dat we de 75 jaar gehaald hebben en ons jubileumjaar vandaag openen met wat leuke activiteiten.

Veel plezier allemaal vandaag