NL
TTV Amstelveen

Go to

Onze sponsors

Vereniging

JEUGD

Bij Tafeltennisvereniging (TTV) Amstelveen hebben we veel aandacht voor de jeugd van onze vereniging.
Momenteel hebben we ongeveer 50 jeugdleden tussen de 8 en 18 jaar, zowel jongens als meisjes en door het internationale karakter van Amstelveen ook met verschillende culturele achtergronden.

Wat kunnen spelers van onder de 18 jaar (jeugd) van onze vereniging verwachten?

Het hoofddoel van onze vereniging is om onze leden met veel plezier te laten tafeltennissen. Hiervoor bieden wij de onderstaande mogelijkheden aan:

Training
Jeugdleden kunnen twee keer per week trainen. Op maandag- en donderdagmiddag/avond (ZIE DE TRAININGSTIJDEN)
In deze trainingen leren de spelers van ervaren trainers de basistechnieken en worden  ze gecoacht hoe ze hun tafeltennis spel kunnen verbeteren. De training is gesplitst in drie groepen gebaseerd op een combinatie van leeftijd en spelniveau.
De eerste 2 groepen werken met het TTV Amstelveen Superstar programma, een boekje dat de jeugd motiveert om snel op een bepaald basis niveau te komen. Bekijk het programma gerust via de link (voor een print gebruik deze link).
Tijdens schoolvakanties zijn er geen trainingen.

Competitie
Spelers kunnen ook competitie gaan spelen wat een leuke en uitdagende manier is om je spel te verbeteren. De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) organiseert twee competities per jaar. In het voorjaar van februari tot en met april en in het najaar van september tot en met november. Jeugd teams spelen de wedstrijden op zaterdag.

De club heeft altijd ruimte voor meer enthousiaste spelers die willen deelnemen aan de competitie. Laat het aan je trainer weten als je geïnteresseerd bent.

Overige activiteiten
Naast de reguliere trainingen en competitie is er nog een aantal andere leuke activiteiten die voor onze jeugd wordt georganiseerd, voorbeelden hiervan zijn:

 • Open dagen ter introductie voor nieuwe leden
 • Interne toernooien: zoals het wintertoernooi, clubkampioenschappen en ouder-kind toernooi
 • Externe toernooien zoals de Amsterdamse Kampioenschappen
 • Jaarlijkse clinic: in het verleden van o.a. Bettine Vriesekoop (oud Europees kampioen), Jonah Kahn (oud international en eredivisie speler) en Britt Eerland (huidig speelster van het Nederlands team en bij de top 30 van de wereld)
 • Verenigings BBQ en mini-trainingsweek.

Heb je interesse?
Wij nodigen je van harte uit om een keer langs te komen om de sfeer te proeven en het belangrijkste, te komen tafeltennissen. Je kunt drie keer gratis komen spelen om te kijken of de tafeltennis sport en onze vereniging bij je past! Mocht je het daarna nog niet helemaal zeker weten: we hebben voor onze jeugdleden de mogelijkheid om éénmalig voor 3 maanden lid te worden voordat je een definitieve keuze maakt.

Mocht je je als lid willen inschrijven dan vind je hier het INSCHRIJFFORMULIER, maar je komt natuurlijk eerst kijken. 
Veel informatie is op onze website te vinden maar mocht je vragen hebben neem dan gerust CONTACT met ons op.

SENIOREN

Tafeltennisvereniging (TTV) Amstelveen is een middelgrote vereniging in Nederland. Momenteel hebben we ongeveer 80 senior leden waarvan een aantal zelfs 80 jaar en ouder is, wat maar weer aangeeft dat tafeltennis voor alle leeftijden is. Door het internationale karakter van Amstelveen kent onze vereniging ook veel leden met verschillende culturele achtergronden.

Wat kunnen spelers van boven de 18 jaar (senioren) van onze vereniging verwachten?

Het hoofddoel van onze vereniging is om onze leden met veel plezier te laten tafeltennissen. Hiervoor bieden wij de onderstaande mogelijkheden aan:

Training en vrijspelen
Senior leden kunnen één keer per week trainen. Competitie spelers op woensdag- en recreanten op donderdagavond. In deze trainingen leren spelers van ervaren trainers de basistechnieken en worden de spelers gecoacht hoe ze hun tafeltennis spel kunnen verbeteren.
Ook zijn er verschillende mogelijkheden om op diverse dagen vrij te kunnen spelen.

Wij zijn, met uitzondering van feestdagen, het gehele jaar geopend. Zie voor trainingen en vrijspelen het schema voor alle SPEELMOGELIJKHEDEN.

Competitie
Spelers kunnen ook competitie gaan spelen wat een leuke en uitdagende manier is om je spel te verbeteren. De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) organiseert twee competities per jaar. In het voorjaar van februari tot en met april en in het najaar van september tot en met november. Senioren teams spelen op doordeweekse avonden, de thuiswedstrijden op maandag- of vrijdagavond.

De club heeft altijd ruimte voor meer enthousiaste spelers die willen deelnemen aan de competitie. Laat het aan een trainer of bestuurslid weten als je geïnteresseerd bent.

Overige activiteiten
Naast de reguliere trainingen en competitie is er nog een aantal andere leuke activiteiten die voor onze senioren worden georganiseerd, voorbeelden hiervan zijn:

 • Interne toernooien: zoals dubbel-, clubkampioenschappen en het nieuwjaar toernooi
 • Externe toernooien: NTTB ranglijst toernooien, Spirit toernooi en de US open
 • Nieuwjaar borrel, vrijwilligersavond en vereniging BBQ.

Heb je interesse?
Wij nodigen je van harte uit om een keer langs te komen om de sfeer te proeven en het belangrijkste, te komen tafeltennissen. Je kunt drie keer gratis komen spelen om te kijken of de tafeltennis sport en onze vereniging bij je past! Mocht je het daarna nog niet helemaal zeker weten: Je hebt de mogelijkheid om éénmalig voor 3 maanden lid te worden voordat je een definitieve keuze maakt.

MAAK EEN AFSPRAAK OM EEN KEER MEE TE SPELEN! 

Mocht je je als lid willen inschrijven dan vind je hier het INSCHRIJFFORMULIER.

Veel informatie is op onze website te vinden maar mocht je vragen hebben neem dan gerust CONTACT met ons op. 

55+ GROEP

Bij Tafeltennisvereniging (TTV) Amstelveen is er de mogelijkheid voor 55+ers om wekelijks een balletje te slaan.
Dit is elke keer een mooi stukje sportieve ontspanning en beweging. Behoudens feestdagen kan er elke maandag worden gespeeld van 15:00 tot 16:30 en op vrijdag van 11:15 tot 12:45 uur .
Na afloop wordt er gezellig gezamenlijk koffie en thee gedronken in onze kantine. Inmiddels is de groep gegroeid tot 15 vaste leden en ongeveer 10 ‘losse’ bezoekers.

Heb je interesse?
Je kunt één keer gratis komen spelen om te kijken of de tafeltennis sport en onze vereniging bij je past! Ga gerust langs op maandagmiddag of vrijdagochtend en vraag naar Atie Vos, Ben Rigter of Guus Korper.

OF MAAK EEN AFSPRAAK OM EEN KEER MEE TE SPELEN! 

Je kunt ervoor kiezen om 55+ lid te worden of per keer te betalen. Ook huidige leden kunnen een aanvullend 55+ lidmaatschap nemen. De kosten voor deze verschillende mogelijkheden vind je onder CONTRIBUTIE.

Veel informatie is op onze website te vinden maar mocht je vragen hebben neem dan gerust CONTACT met ons op.

BESTUUR EN KADER

Bestuur

Voorzitter
Arjan Verburg
06-48304229 

Secretaris
Ben Rigter
06-25134910

Penning­meester
Brian van den Heuvel
06-41243019

Jeugd
Guus Korper
06-20620000

Trainers

Guus Korper
06-20620000 

Marijke Aiking
020-6402900

Harry Aiking
020-6402900

Edwin Boerop
06-39007187

Ben Rigter
06-25134910

Kader

Leden­administratie
Jan-Jaap Troost
06-27067304 

Wedstrijd­secretaris
(senioren en junioren)
Alex Brandt
020-3459877

Website
Han Oostdijk
06-30819023

Algemene zaken
(storingen, onderhoud, materialen)
Arjan Verburg
06-48304229

Arbitrage coördinator NTTB
Jan-Jaap Troost
06-27067304

Commissies en coördinatoren

Vertrouwens­persoon
Han Oostdijk
020-6454810 

Commissie van beroep
Gerard van Buuren
020-6432965
Jaap Boerop
020-6459225
Paul Weers
06-12922583

Coördinator 55+ groep
Atie Vos
06-27157701

ONZE GESCHIEDENIS

TTV Amstelveen werd in 1947 opgericht als Tafeltennisvereniging VDO (Vaardig Door Oefening) en betrok gebouw “De Liefde” aan de Da Costakade in Amsterdam als vast speeladres om na enige tijd te verkassen naar een gymlokaal van een school in de Crijnssenstraat in Amsterdam.

In 1969 werd er een fusie aangegaan met Tafeltennisvereniging Rembrandt, genoemd naar hun toenmalige speeladres aan de Rembrandtweg in Amstelveen.
De fusieclub behield de naam TTV VDO en zo verdween de naam TTV Rembrandt van het toneel.

In 1972 werd door toedoen van de toenmalige voorzitter Ferry Verbraak, de NMB bank bereid gevonden als sponsor op te treden voor onze vereniging. Mede dankzij de bijdrage van de sponsor konden wij in 1974 onze eigen nieuwe speelzaal aan de van Heuven Goedhartlaan betrekken, alwaar we uitgroeide tot een bloeiende vereniging die onder de naam NMB/VDO furore maakte.
Tot grote teleurstelling van alle toenmalige leden stopte de NMB bank in 1993 de sponsoring en werden wij door geplande nieuwbouw op de plek van onze speelzaal gedwongen te vertrekken en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Wij veranderden onze naam in TTV Amstelveen en betrokken in 1997 onze huidige zaal (met kantine) aan de Landtong 14 in Amstelveen.

Vermeldenswaardig in dit stukje historie is dat ons langst spelende lid Jaap “Break” Boerop in 2015 door de NTTB een “bondskruisje” in ontvangst mocht nemen voor 50 jaar lidmaatschap bij onze vereniging.
Ondanks zijn respectabele 80+ leeftijd speelt Jaap nog in de afdelingscompetitie en bezoekt hij trouw wekelijks een speelavond bij de club om gezellig een balletje te slaan. Ook is hij een van de initiatiefnemers en kartrekkers van de 55+ groep die op vrijdagochtend actief is.
Na een onderzoek van de NTTB bleek dat Jaap eind 2020 zelfs de oudst spelende competitiespeler in Nederland blijkt te zijn en 65 jaar lid te zijn van de NTTB. De NTTB waardeerde dit met een PRACHTIG VERHAAL OP DE BONDSWEBSITE en in diverse lokale bladen.

Top

Informatie ouders over proeflessen.

Leuk dat jullie geinteresseerd zijn in de proeflessen. Hieronder daarover wat details:

 • Aantal jeugdleden: Onze club heeft ongeveer 50 jeugdleden, wat zorgt voor een levendige en vriendelijke sfeer. De lessen worden in zowel Nederlands als Engels gegeven.
 • Training in 3 groepen: We bieden training aan in drie verschillende groepen om te voldoen aan de diverse behoeften van onze leden.
  Groep 1 is voor beginners, groep 2 voor gevorderde spelers en groep 3 voor competitieve spelers.
 • Proeflessen: De proeflessen vinden altijd plaats in Groep 1. Deze lessen worden gehouden op maandag van 16:30 tot 17:30 en/of donderdag van 17:00 tot 18:00.
  Jeugdleden mogen 3x gratis een proefles volgen voordat ze beslissen daadwerkelijk lid te worden.
 • Vereisten: Sportkleding en niet-afgevende binnensportschoenen zijn verplicht voor deelname aan de training.
  Maak je geen zorgen als je nog geen tafeltennisuitrusting hebt; we lenen graag de benodigde spullen uit tijdens de eerste lessen. Later kunnen we ook advies geven over het aanschaffen van uitrusting dus koop in ieder geval nog geen materialen zonder advies van de trainers.
 • Evaluatie van de training: Na de eerste drie lessen zullen onze trainers beoordelen of de kinderen het juiste basisniveau hebben om door te gaan.
  Op dat moment zullen ouders en het kind samen beslissen of ze er genoeg plezier aan beleven om door te gaan met de training.
 • Vakanties: Houd er rekening mee dat we gesloten zijn tijdens schoolvakanties.
 • Registratie: Als je zoon/dochter de eerste proefles wil bijwonen, laat het ons dan weten via jeugd@ttvamstelveen.nl en geef aan op welke dag je de eerste proefles zou willen bijwonen.
  Vermeld hierbij ook de naam en leeftijd van je zoon/dochter.
 • Betrokkenheid van ouders: Voor de eerste les waarderen we het bijzonder als een ouder ongeveer 15 minuten voor aanvang van de training aanwezig is.
  Dit geeft ons de gelegenheid om onszelf voor te stellen en eventuele vragen te beantwoorden.

We hopen oprecht dat jij en je kind zich snel thuis zullen voelen bij Tafeltennis Vereniging Amstelveen. Als je voor de proefles nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via jeugd@ttvamstelveen.nl.