NL.jpg
Pagina

TTV Amstelveen

Go to

Onze sponsors

ZZPME
ALQVIMIA
STUUR ONS EEN BERICHT
GAME 11 ZEIST

competitie

In januari en september gaat de reguliere competitie , zowel bij de jeugd als bij de senioren, altijd weer van start. Voor alle teams zoeken we steeds naar nieuwe spelers op alle niveau’s. Wil je competitie spelen bij TTV Amstelveen of wil je meer informatie over de voorjaars of najaarscompetities laat het ons dan weten via het  CONTACTFORMULIER

Competitie regels

Om het competitie spelen plezierig te laten verlopen hanteren wij een aantal ‘fair play’ regels. Deze regels gelden voor iedereen en zijn van toepassing op alle competities (afdeling, landelijk, jeugd). We noemen ze hieronder in willekeurige volgorde:

  • De zaal is in geval van zowel jeugd- als seniorencompetitie een half uur voor aanvang open (landelijke spelende teams één uur voor aanvang).

  • Zorg dat je bij de thuiswedstrijden tijdig aanwezig bent om de tegenstander op te vangen, kunt inspelen met elkaar en op tijd kunt beginnen.

  • Help mee met het opzetten en opruimen van de tafels, inclusief afrastering, telborden en stoelen. Ook je rommel opruimen in de zaal en kleedkamers hoort daarbij.

  • Competitie spelen doe je altijd in onze clubkleding! Zowel thuis- als uitspelend is iedereen een ‘visitekaartje’ van de vereniging. 

  • NB: Bij controle vanuit de afdelingsbond, wordt spelen zonder clubshirt beboet. Deze boete moet individueel betaald worden. Je moet bij controle ook je ledenpas kunnen tonen.

  • Thuisspelend ben je als team verantwoordelijk voor het vastleggen van de wedstrijduitslagen. Met ingang van de Najaarscompetitie 2022 zijn de papieren formulieren vervangen door het gebruik van het DWF (digitaal wedstrijdformulier). Zie de uitleg in deze pdf.

  • Wijziging van speeldata moeten aan de WEDSTRIJDSECRETARIS worden doorgegeven. De toegestane wijzigingsmogelijkheden staan op de WEBSITE VAN DE TAFELTENNISBOND  HOLLAND NOORD.

  • Boetes voor teams vanwege invulfouten op het wedstrijdformulier, standen niet of te laat doorgeven, niet opkomen voor een wedstrijd etc. moeten door de teams zelf worden betaald.

  • Vragen met betrekking tot de competitie kun je altijd stellen aan onze WEDSTRIJDSECRETARIS.

Senioren competitie

De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) organiseert twee competities per jaar. In het voorjaar van februari tot en met april en in het najaar van september tot en met november. Senioren teams spelen op doordeweekse avonden. De thuiswedstrijden zijn op maandag- of vrijdagavond en beginnen om 20:00 . Uitwedstrijden kunnen op andere avonden en tijden (soms 19:30) zijn.

Je team bestaat in principe uit 3 tot 7 personen. Je maakt onderling een planning wie wanneer speelt en voor het vervoer naar uitwedstrijden. Om het spelen op een zo voor iedereen plezierig mogelijke manier te laten verlopen vragen wij ook jullie aandacht voor de COMPETITIEREGELS

De senioren Competitie teams in de najaars competitie 2023

Momenteel spelen we met 9 teams in de reguliere senioren competitie en met één team in de DUO competitie.

Afgezien van het eerste senioren team dat in de landelijke competitie speelt, worden in de reguliere competitie per avond door drie spelers van onze club tegen drie  spelers van de tegenstander in totaal 9 enkel wedstrijden gespeeld. Ook wordt er nog een dubbel wedstrijd gespeeld waarin één andere teamlid mag meedoen. Elke wedstrijd (set) is een best-of-five tot de 11 punten.

De duo-competitie is een aparte competitie waarin de wedstrijden korter duren (slechts 5 sets, 2x twee enkel partijen en 1x dubbel). Deze competitie kan bijvoorbeeld interessant zijn voor leden die niet aan de reguliere competitie willen deelnemen omdat de wedstrijden laat zijn afgelopen of leden die meer dan eenmaal per week een wedstrijd willen spelen.

Onze wedstrijd secretaris Alex Brandt coördineert de teamsamenstellingen en verzorgt de communicatie naar de NTTB en naar de leden.
Ook is hij binnen de vereniging het aanspreekpunt voor vragen over de competitie, het verzetten van wedstrijden (liever niet!) en het invallen in een ander team.
Zijn emails aan competitie-spelers worden meestal overgenomen op de website zoals b.v. in Senioren competitieprogramma Najaar 2023
Aanvullende informatie over invallen en andere bepalingen vind je in invalbeperkingen en aanvullende bepalingen .

Klik hier om (in PDF-formaat) het schema, de adressen van de tegenstanders en de aanvangstijden voor het najaar 2023 seizoen te zien voor onze teams in de landelijke en regionale competitie. 
Klik op de afbeelding van het team om de wedstrijdresultaten en de ranglijst van de teams in zijn poule te zien.
Informatie over eerdere competities vind je onder de teamplaatjes.

Uitslagen senioren vorige competities

Jeugd competitie

De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) organiseert ook twee jeugdcompetities per jaar. In het voorjaar van februari tot en met april en in het najaar van september tot en met november. Jeugd teams spelen zowel hun uit- als thuiswedstrijden op zaterdag. De thuiswedstrijden in de competitie beginnen om 10 uur  en de thuiswedstrijden voor de starters  om 11 uur. De starttijden voor de uitwedstrijden kunnen hiervan afwijkend zijn. 

Je team bestaat in principe uit 3 tot 5 personen. Je maakt onderling een planning wie wanneer speelt en voor het vervoer naar uitwedstrijden. De jeugdcoordinator kan jullie hierbij helpen. Bij de jeugdwedstrijden is het zeer wenselijk dat, in ieder geval bij uitwedstrijden, minstens één van de ouders als begeleider bij de wedstrijd aanwezig is. Om het spelen op een zo voor iedereen plezierig mogelijke manier te laten verlopen vragen wij ook jullie aandacht voor de COMPETITIEREGELS.

Er is een overzicht beschikbaar met het schema, de adressen van de tegenstanders en de aanvangstijden voor het huidige seizoen.
Klik op de afbeelding van het team om de wedstrijdresultaten van dat team en de ranglijst van de teams in zijn poule te zien.
Informatie over eerdere competities vind je onder de teamplaatjes.

de jeugd competitie teams in de voorjaar 2023 competitie

Uitslagen junioren vorige competities

Top