NL
TTV Amstelveen

Go to

Activiteiten uit het verleden

Hieronder vind je een kort verslag en foto’s en/of video’s van activiteiten uit het verleden
waaraan leden van TTV Amstelveen hebben meegedaan,
alles op chronologische volgorde.

Foto's van onze jeugd bij de TTVA Open 2024

Op 25 en 26 mei 2024 bij de TTVA Open 2024 nam Guus een heleboel foto’s. 
Die van onze eigen jeugd vind je hieronder.
Meer foto’s en filmpjes (ook van Atie, Ben en Han) van de TTVA Open vind je op TTV Amstelveen Open 2024

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Laatste competitiewedstrijd Jaap Boerop

Op 8 april 2024 speelde Jaap Boerop zijn laatste officiële competitie wedstrijd voor onze vereniging. Het werd een feestelijke en gezellige avond met leuke tegenstanders. Er stond weinig meer op het spel want ze waren eerder al kampioen geworden en Gerard eindigde zelfs ongeslagen! En dus waren er bloemen voor het hele team. Maar Jaap werd natuurlijk in het bijzonder in het zonnetje gezet. Naast de bloemen was er ook een toespraak door het bestuur (Brian) en was er een reporter van het Amstelveens Nieuwsblad.

Dank aan Atie, Peter en Wanda voor de foto’s en video’s.

Foto en beschrijving van laatste competitie wedstrijd van Jaap Boerop
Artikel in papieren versie van het Amstelveens Nieuwsblad (helaas met foutief gespelde naam).
En de correctie daarop een week later

En de belangstelling van de media voor Jaap ging maar door.
Op vrijdag 19 april was er bij de 55+ groep bezoek van Noord Holland Nieuws voor TV opnames.
Hierbij kwamen natuurlijk Jaap en z’n maatje Gerard uitgebreid aan het woord.
Toch weer mooie reclame voor onze sport en onze vereniging.
Voorlopig dus te zien bij Noord Holland Nieuws op TV (Ziggo kanaal 31) en op internet (tekst en video): 
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/334928/oudste-tafeltennisser-91-van-nederland-hangt-zijn-batje-aan-de-wilgen-maar-voor-hoelang 

Hieronder nog enkele video’s die tijdens de laatste competitiedag werden gemaakt:

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Gezellige Kerstlunch voor 55+ Groep TTV Amstelveen

De 55+ groep van Tafeltennisvereniging Amstelveen genoot afgelopen week van een feestelijke kerstlunch, georganiseerd door Atie.
Met ruim 20 aanwezigen aan prachtig gedekte tafels werd niet alleen heerlijk gegeten, maar ook gelachen en genoten van elkaars gezelschap. 

Aan het einde van de lunch werd Atie in het zonnetje gezet vanwege haar toewijding aan de club en specifiek aan de 55+ groep. Haar inzet werd met applaus en waardering bekroond. Tafeltennisvereniging Amstelveen ziet met veel plezier terug op deze geslaagde kerstviering en kijkt uit naar meer gezamenlijke evenementen in het nieuwe jaar. 

Voor meer informatie over tafeltennissen bij de 55+ Groep :
https://ttvamstelveen.nl/vereniging/#55plusgroep  

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Afsluiting najaar 2023 jeugdseizoen

Tafeltennisvereniging Amstelveen sluit succesvol jeugdseizoen af 

Op de laatste trainingsdag voor de wintervakantie beleefde Tafeltennisvereniging Amstelveen een bruisend einde van het jeugdseizoen. Ruim 30 jeugdleden namen deel aan een spannend toernooi, gevolgd door de huldiging van de drie kampioensteams van de club.

In het toernooi konden de jeugdleden hun vaardigheden laten zien na een seizoen hard werken. De wedstrijden werden sportief en vriendschappelijk gespeeld. Met trots en vreugde werden daarna de kampioensteams gehuldigd: 3 van de 4 teams werden kampioen.
Jeugdcoördinator/trainer Guus Korper benadrukte het belang van sportiviteit en teamwork, dankte ouders en vrijwilligers, en keek vooruit naar het volgende seizoen vol uitdagingen en successen.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Feestelijke afsluiting van het 75 jarig jubileum van TTV Amstelveen

Op zaterdag 25 november sloot TTV Amstelveen op feestelijke wijze het 75-jarig jubileum af.
Het bestuur van de club en enkele enthousiaste vrijwilligers organiseerden een speciaal evenement ter afsluiting van dit bijzondere jubileumjaar.

De festiviteiten begonnen met een fantastisch tafeltennisfestijn voor de jeugd.
Meer dan 35 kinderen, vergezeld door hun ouders, konden zich volledig uitleven in de tafeltennistuin die was opgezet door MJ Tafeltennis. De tuin bood een verscheidenheid aan tafeltennistafels, waaronder een ronde tafel, een tafeltennisrobot, een balzwever, minitafels, een pantertafel, een gouden tafel een snoepjestafel, een mikbord, en nog veel meer.
Na een korte pauze, waarin de jeugd kon genieten van onbeperkte gratis snacks, snoep en drank, ging het feest verder in de tafeltennistuin. Na ruim 4 uur van sporten en spelen konden alle deelnemers, mede dankzij de inzet van MJ en de trainers, terugkijken op een onvergetelijke middag.

Nadat het bestuur en een aantal vrijwilligers de kantine hadden omgetoverd, maakte de jeugd plaats voor de senioren en hun gasten.
Hoewel niet het verwachte aantal personen zich had aangemeld, bleek de avond met het beperkte gezelschap bijzonder gezellig, en de afwezigen hadden ongelijk.
Bij binnenkomst kreeg iedereen een bloemenslinger om de nek, waarmee de tropische sfeer werd benadrukt.
Op de muziek van de DJ, die zijn playlist perfect aanpaste aan het publiek, werd het een bijzonder levendige en soms uitbundige avond.
De dansvloer raakte af en toe zelfs “overbevolkt”.
De drank vloeide rijkelijk en de ruime keuze aan snacks maakte het feest compleet. Om middernacht sloten we de avond af en daarmee ook het jubileumjaar.
Alle bezoekers keerden tevreden huiswaarts.

Foto’s en video’s door Ben, Brian, Guus en Han. Bedankt!

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Uitwisseling met SQYping in Frankrijk

Vrijdag 3 juni jl. vertrok een delegatie van 10 spelers van ATC Bloemenlust (Dirk, Johan, Bart, Danny) en TTV Amstelveen (Ladi, Sheila, Guus, Arjan, Brian en Jeffrey) met 3 auto’s naar Villepreux (vlakbij Versailles) in Frankrijk om een uitwisselingswedstrijd te spelen tegen SQYping, de club van Hervé Pantegnies. Hervé is de oud-teamgenoot van Brian toen hij nog bij ATC Bloemenlust speelde.

Een aantal jaren geleden is al enkele keren een uitwisseling geweest maar doordat Hervé in Argentinië heeft gewerkt en door COVID was het er al een tijdje niet van gekomen.
Maar nu ging het weer gebeuren. Vrijdag aan het einde van de middag was iedereen (na de nodige file) veilig in het hotel aangekomen waarna we heerlijk buiten in het zonnetje hebben gegeten in een prima restaurant. Na een korte pétanque oefensessie ging iedereen redelijk op tijd naar bed.

Zaterdagochtend kwam Hervé ons na een prima ontbijt al ophalen voor een pétanque wedstrijd onderling tussen ‘de hollanders’ en met Hervé als ervaren speler erbij.
De baan was geweldig, zelfs gedeeltelijk overdekt. Er wordt ook het gehele jaar gespeeld en in de bijgebouwde kantine wordt er daarna een gezellig glaasje gedronken en een kaartje gelegd. Was erg leuk om te doen.

Vervolgens naar de speellocatie, een groot sportcomplex met verschillende zalen waar allerlei sporten werden beoefend.

Er was een heerlijke lunch geregeld door enkele van de ‘spelersvrouwen’ waarbij we wel af en toe dachten dat ze ons hiermee in slaap wilden sussen. Er was van alles, gebraden kip, vis, wat gefrituurde hapjes, salades, kaas en natuurlijk, stokbrood. Heerlijk. We ontmoeten ook al enkele van onze tegenstanders.

Daarna omkleden en inspelen. De rest van de tegenstanders druppelden binnen. Er werd 5 tegen 5 gespeeld waarbij zo goed mogelijk op sterkte was ingedeeld. Het ging beginnen. Er werd leuk en sportief gespeeld en omdat het behoorlijk warm was ook flink gezweet. We merkten wel dat de Fransen elke ronde steeds een paar puntjes meer binnensleepten helaas…..

Als ik het goed heb onthouden stond er om 19.00 uur een eindstand van 28-22 in Frans voordeel op het bord. Maar zoals Guus al zei: ‘Thuis pakken we ze’.

Na het zweet van ons afgespoeld te hebben gingen we op het terrein van het naastgelegen boogschietterrein BBQ’en. Was uiteraard weer prima geregeld en iedereen liet zich de kip, worst en andere lekkere hapjes goed smaken. Ook het bier en de wijntjes smaakten prima. We waren alleen Guus en Ladi even kwijt in verband met wat laadstress.

Hervé nam tegen het einde van de avond het woord om iedereen te bedanken voor de ontzettend leuke dag en om een aantal prijzen uit te reiken.
Ook voor beide Nederlandse verenigingen en Jeffrey kreeg zelfs een prijs als jongste deelnemer.
Ook Bart bedankte Hervé en zijn clubgenoten voor de geweldige ontvangst, de leuke wedstrijden en de prima verzorgde BBQ.
Na het warme afscheid en belofte op een ‘rematch’ volgend jaar ging iedereen moe maar voldaan weer terug naar hotel of huis.

Zondagochtend gingen de 3 Nederlandse auto’s allemaal weer op eigen tempo richting huis. Het was een super geslaagd weekend en is zeker weer voor herhaling vatbaar.
Bedankt allemaal! Groeten Brian

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Reünie voor oud leden van TTV Amstelveen

Op 25 maart 2023 was het dan zover:  
de reünie van Tafeltennisvereniging Amstelveen, voorheen NMB/VDO,
in het kader van ons 75 jarig jubileum!
Ruim 75 (oud) leden hadden wind, regen en (soms) lange files getrotseerd om bij dit gezellige evenement aanwezig te zijn.
Na een welkomstdrankje werd de reünie formeel geopend door voorzitter Arjan Verburg.
Daarna kon iedereen, onder het genot van gratis hapjes en drankjes naar hartenlust (hernieuwd) kennis maken met oude bekenden.
In de zaal waren een aantal tafels opgesteld en konden de liefhebbers testen of ze het oude balgevoel nog hadden. Hier werd driftig gebruik van gemaakt.
In de kantine was een tafel ingericht met oude jaarverslagen, clubladen, foto’s en andere materialen die onze secretaris uit het archief had opgedoken. Deze tafel werd druk bezocht. Het is immers toch leuk als je je naam nog tegen komt in een clubblad van 30 jaar terug of je jongere zelf terug ziet op een foto van vele jaren (en soms vele kilo’s en haren) geleden.
De deelnemers vonden de reünie zeer geslaagd en spraken na afloop hun waardering uit voor de organisatoren en vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Nieuwjaarstoernooi met borrel 2023

Op 7 januari 2023 hadden we een enkel toernooi voor alle senioren van de vereniging gevolgd door een nieuwjaars borrel. 
De opkomst voor het toernooi viel Ladislav als toernooi organisator wat tegen, maar toch waren er 16 leden van alle mogelijke sterkten aanwezig. 
De sterkere leden moesten natuurlijk een voorgift geven aan de minder sterke, maar dat was in de meeste gevallen niet genoeg om deze laatsten te laten winnen: 
winnaar werd Ryan, gevolgd door Alex, Brian en Ladislav. 

De nieuwjaars borrel werd (vanzelfsprekend?) nog beter bezocht en uw correspondent heeft vernomen dat men het gezellig vond en enthousiast was over de hapjes. 

Foto’s hieronder van Atie, Brian, Douwe en Han.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Opening jubileumjaar

Zie 75jaar pagina voor het verhaal en een link naar de video . Hieronder nog meer foto’s.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Familie toernooi 2022

Zondag 12 juni streden 19 teams om de titel “ familie kampioen 2022”.  
De teams werden gevormd door ouders en kinderen uit 1 familie
waar minstens 1 van de 2 spelers lid moest zijn van TTV Amstelveen.  
Bijzonder om te vermelden is dat er teams deelnamen met maar liefst acht verschillende nationaliteiten hetgeen de culturele diversiteit van de club benadrukt. 

In de voorronden werden in 5 poules dubbels gespeeld waarna de uitslag van de poules bepaalde in welke groep men terecht kwam voor de finalerondes. 
In deze finaleronde speelden men als team in een groep van 4 teams.
In een onderlinge wedstrijd speelden eerst de ouders tegen elkaar, 
vervolgens de kinderen en elke wedstrijd werd beëindigd met een dubbelspel. 

In een adembenemende finale speelde het van oorsprong Griekse koppel
met Aris en Elias Negrin tegen het team van de familie Kumar
met Amerikaanse roots. 

De beslissing in deze wedstrijd viel in de strijd tussen Elias Negrin en Harish Kumar, welke verrassend gewonnen werd door Elias. 
Na nog eens twee spannende wedstrijden werd de finalematch 
uiteindelijk met 2-1 gewonnen door de familie Negrin. 


Na 5 uur ploeteren, genieten en heel veel tafeltennisplezier werden de prijzen uitgereikt door organisator Guus Korper die met behulp van vrijwilligers, trainers, ouders en spelers dit toernooi tot een super succes wist te maken.

Zie ook de foto’s in Activiteiten uit het Verleden .

Dit artikel werd overgenomen door het Amstelveens Nieuwsblad .

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

24 april2022 - starterstoernooi van DOV.

Zondag 24 april reisden 12 jeugdleden en ongeveer even veel ouders en begeleiders af naar Heerhugowaard. Hier was de beginnende jeugd te bewonderen op het door de plaatselijke tafeltennisvereniging DOV georganiseerde starters toernooi. Uiteraard waren de trainers/coaches Guus Korper en Martin Amersfoort ook van de partij om e.e.a. in goede banen te leiden. 

Op dit toernooi streden 39 spelers uit de gehele regio Noord-Holland om de prijzen. Voorwaarde voor deelname was dat de spelers geen- of weinig competitie ervaring hadden. 
Het toernooi begon met 5 poules van 8 spelers van verschillende niveaus. Veel spelplezier stond voorop maar de meeste spelers gingen energiek voor de volle winst. 
Uit de 5 gespeelde poules wisten maar liefst 4 spelers ( Yavuz, Taha, Arthur, en Pengyu) door te dringen naar de finaleronde met 8 spelers, die na een korte break gespeeld zou worden. Ook de overige TTV Amstelveen spelers plaatsten zich voor de diverse vervolg rondes. 

In de finalepoule, met de sterkste spelers van het evenement bleek Yavuz te sterk voor het gehele veld. Yavuz werd daarmee de kampioen van de dag op de voet gevolgd door Pengyu en Taha, een geweldig resultaat. In de overige poules waar best wel een hoog niveau werd aangetikt wist Vrishti de 1e plaats te behalen door sterk en geconcentreerd spel. Uiteraard droeg de coaching van haar vader ook bij aan haar resultaat. 

Na de prijsuitreiking reisden alle spelers, ouders en begeleiders gezamenlijk terug naar Amstelveen en kijken zij allen uit naar het volgende toernooi en de competitie die in september weer zal beginnen met een aantal nieuwe competitiespelers.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

27 maart 2022 - starterstoernooi van Victory ‘55.

Een delegatie van elf jeugdleden van tafeltennisvereniging Amstelveen vertrok zondag 27 maart onder leiding van coach Guus Korper naar Volendam om deel te nemen aan het ‘starterstoernooi’ van tafeltennisvereniging Victory ‘55. 

In dit toernooi speelden jeugdspelers zonder, of met 1 jaar competitie-ervaring hun eerste wedstrijden met publiek. Na de plaatsingsronde waarin alle spelers minstens vijf wedstrijden speelden werden er groepen gemaakt op basis van sterkte.

In de eerste groep, de groep met de sterkste spelers, was TTV Amstelveen vertegenwoordigd met drie (van de zeven) spelers. Hierin wist Aadit Akre een eerste plaats te bemachtigen door al zijn wedstrijden in winst om te zetten.

In groep 2 deed Ilia Borisochkin hetzelfde en ging dus ook met een eerste plaats aan de haal. 

Van groep 4 wist de 8-jarige Leon Ma met technisch geweldig spel en bekeken door enthousiaste toeschouwers eerste te worden.
Leon die zijn allereerste wedstrijden voor TTV Amstelveen speelde is een echt talent. Als hij zich zo blijft ontwikkelen kan hij wel eens het boegbeeld van de jeugd van TTV Amstelveen kan worden.

In groep 5 wist Ekin Erayabakan door degelijk spel verrassend de eerste plaats te pakken door in een spannende laatste wedstrijd met 14-12 haar sterke tegenstander te verslaan. 

En zo kunnen we nog meer namen noemen want alle deelnemers toonde zich winnaars in een geweldig georganiseerd toernooi.
Na een heerlijke dag keerden alle spelers, coaches en trotse ouders met een lach op het gezicht terug naar Amstelveen en kijken zij vooruit naar het volgende toernooi.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

28 november 2021 - Opstap toernooi HTC

Zaterdag 28 november reisde TTV Amstelveen met een 16 koppige jeugd delegatie o.l.v. Guus Korper af naar Hoofddorp.
Hier werd deelgenomen aan het jaarlijkse “opstap toernooi” dat georganiseerd werd door de plaatselijke tafeltennisvereniging HTC.
In totaal streden 48 deelnemers in verschillende categorieën om de prijzen.
Na een lange dag strijden, zwoegen en ploeteren wist de jeugd van TTV Amstelveen maar liefst 10 prijzen in de wacht te slepen. 

Het gaat te ver om ieders naam te noemen maar  2 namen willen we er toch uitlichten. 
Joshua Salomon, die de moeite nam een feest te verzetten om aanwezig te zijn, 
nam een aanmoedigingsprijs in beslag door zijn positieve houding en uitstekende gedrag. 
Ilia Borisochkin wist in de eerste ronde door fantastisch spel al zijn wedstrijden te winnen
maar kwam daardoor in een poule terecht met bijzonder sterke competitiespelers
en kon daardoor helaas geen prijs, die hij op basis van zijn spel wel verdiende, in de wacht slepen.

De terecht trotse spelers , die bijna allemaal hun eerste serieuze toernooi speelden,
verlieten met een voldaan gevoel en een vracht aan bekers de speelvloer…..op naar het volgende seizoen.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

22 november 2021 - Examens voor het witte- en groen-gele bandje

Maandag 22 november 2021 moesten de jeugdleden uit de beginnersgroep hun eerste examens doen
in het kader van het TTV Amstelveen SUPERSTARS programma.
Dit programma is er op gericht om de jeugd vanaf de basis spelenderwijs de goede technieken aan te leren.
Binnen het programma moet de jeugd examens afleggen voor de, in volgorde van moeilijkheid,
witte band, groen-gele band, gele band, rode band en blauwe band.
Als ze de blauwe band gehaald hebben kunnen ze in principe op het laagste niveau instappen met competitie spelen.

Veertien jeugdleden en 5 trainers stonden klaar voor het examen.
De jeugdleden wisten in eerste instantie allen het geplande witte bandje te behalen
en aangezien er nog tijd over was dus ook maar gelijk door naar het groen-gele bandje. 
Ondanks het feit dat een aantal jeugdleden een beetje geholpen moesten worden met de theorie vragen
wisten ze ook hier allemaal met vlag en wimpel door de tests heen te komen.
Heel erg gefeliciteerd en in het nieuwe jaar op naar de gele band.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR HET VORIGE EVENEMENT  OF SCROLL NAAR BOVEN VOOR EEN RECENTER EVENEMENT

Top