NL
TTV Amstelveen

Go to

De nieuwe zaal

Bezoek bestuur aan nieuwbouw

De nieuwe zaal en kantine krijgen gestalte!

Op vrijdag 19 april was ons bestuur samen met een delegatie van Amstelveen Sport uitgenodigd door de (hoofd)aannemer om een eerste indruk op te doen van onze nieuwe kantine en speelzaal.

Het bestuur maakte daar natuurlijk gretig gebruik van. Immers als je de zaken in het echt ziet, ook al is lang nog niet alles af, krijg je wel een indruk van hoe het er allemaal in het echt uit gaat zien.
De ontvangst door de heer René Sonnemans, namens het aannemingsbedrijf was hartelijk. René is ook degene met wie het bestuur regelmatig contact heeft en die steeds zijn best doet om al onze vragen te beantwoorden, zo ook vandaag.

En de eerste indruk viel beslist niet tegen! We kunnen niet wachten om (zoals de planning nu is) in de herfstvakantie de nieuwe zaal en kantine te gaan betrekken!

Onderstaand foto impressie van de entree, de kantine inclusief beoogde keuken, de zaal de bergruimte voor de tafels en de spullen die nu in onze bestuurskamer staan.

Plattegrond

Plattegrond

Links bovenaan is de entree (via de trap) naar de zaal en de kantine.
Recht bovenaan is de kantine/bar/keuken
Links beneden de zaal en links bovenaan in de zaal de bergruimte voor tafels en andere spullen.
Helemaal recht beneden is de entree en de lift voor minder validen

Entree

Entree

De zaal en de kantine is op de 1e verdieping van het gebouw. De ‘normale’ toegang is via een (gelukkig) vrij brede trap met halverwege een plateau om even uit te puffen voor bezoekers die niet zo een goede conditie meer hebben.
Buiten de reguliere ingang is er een ingang aan de andere kant van het gebouw die toegang geeft tot een lift waar minder validen gebruik van kunnen maken (hier is geen foto van).

Kantine/bar/keuken

Kantine 1
Kantine 2

De kantine oogt best groot (de 1e foto is genomen vanaf de ingang van de kantine naar de gang vanaf de entree) maar is met 91,2 m2 ongeveer net zo groot als onze huidige kantine (exclusief de hal, bestuurskamer en toiletten)
Achter in de kantine, in het smallere gedeelte komt de bar en achter het muurtje onze keuken. Hopelijk komt het keukenblokje er net zo netjes uit te zien als de ‘artist impression’.

Aan de rechterkant van de kantine is een deur met aan weerszijde 2 ramen. Het vanuit het rechter raam naast de deur zou je met wat moeite de zaal in kunnen kijken mits de toegangsdeur daartoe open zou blijven staan (dat is natuurlijk niet aan te bevelen). We zoeken nog naar een oplossing (beeldscherm/camera of zoiets) maar dat zie we wel als we eenmaal er in zitten.

Keuken
Keuken (artist impression)

Zaal/berghok

De zaal is 14 meter breed en 26 meter lang. Met 364 m2 oppervlak is deze dus zo een 100 m2 groter dan onze huidig zaal. Hierdoor kunnen we (zoals het er nu naar uit ziet) maximaal 12 tafels (in een trainingssituatie) opstellen!

Onze bergruimte wordt (4,3 meter breed en 7,3 meter lang) met 30m2 is natuurlijk veel groter dan ons huidige tafelhok maar er komen natuurlijk ook extra tafels bij en we moeten daar ook de spullen in onderbrengen die nu in onze bestuurskamer staan.

Voordeel is wel dat de bergruimte afgesloten wordt met een grote roldeur waardoor we de niet meer de tafels door een smalle deur hoeve te persen en we ze ook tot vlaak aan de roldeur neer kunnen zetten. De ruimte is ook hoger zodat we bij voorbeeld de hekjes die nu in de bestuurskamer staan boven de tafels op kunnen hangen of iets dergelijks.

Berghok
Speelzaal 1
Speelzaal 2
Speelzaal 3
Speelzaal 4
Speelzaal 5

Ramen/uitzicht   

Het raam aan de brede kant (de zuidkant) van de zaal, van waaruit je nu nog onze oude zaal kunt zien liggen, wordt aan de buitenkant voorzien van brede houten lamellen omdat daar de langste tijd zon op komt te staan. Aan de binnenkant komt een verduisteringsscherm.

Het raam aan de lange (west) kant van de zaal krijgt een verduisteringsscherm. De schermen zijn belangrijk omdat een van inrichtingseisen van de NTTB is dat er geen direct daglicht in de zaal mag treden.

Uitzicht 1
Uitzicht 2
Uitzicht 3

Diverse foto’s  

Top