Starters toernooi bij DOV in Heerhugowaard

Zondag 24 april reisden 12 jeugdleden en ongeveer even veel ouders en begeleiders af naar Heerhugowaard. Hier was de beginnende jeugd te bewonderen op het door de plaatselijke tafeltennisvereniging DOV georganiseerde starters toernooi. Uiteraard waren de trainers/coaches Guus Korper en Martin Amersfoort ook van de partij om e.e.a. in goede banen te leiden. 

Op dit toernooi streden 39 spelers uit de gehele regio Noord-Holland om de prijzen. Voorwaarde voor deelname was dat de spelers geen- of weinig competitie ervaring hadden. 
Het toernooi begon met 5 poules van 8 spelers van verschillende niveaus. Veel spelplezier stond voorop maar de meeste spelers gingen energiek voor de volle winst. 
Uit de 5 gespeelde poules wisten maar liefst 4 spelers ( Yavuz, Taha, Arthur, en Pengyu) door te dringen naar de finaleronde met 8 spelers, die na een korte break gespeeld zou worden. Ook de overige TTV Amstelveen spelers plaatsten zich voor de diverse vervolg rondes. 

In de finalepoule, met de sterkste spelers van het evenement bleek Yavuz te sterk voor het gehele veld. Yavuz werd daarmee de kampioen van de dag op de voet gevolgd door Pengyu en Taha, een geweldig resultaat. In de overige poules waar best wel een hoog niveau werd aangetikt wist Vrishti de 1e plaats te behalen door sterk en geconcentreerd spel. Uiteraard droeg de coaching van haar vader ook bij aan haar resultaat. 

Na de prijsuitreiking reisden alle spelers, ouders en begeleiders gezamenlijk terug naar Amstelveen en kijken zij allen uit naar het volgende toernooi en de competitie die in september weer zal beginnen met een aantal nieuwe competitiespelers.

Top