NL
TTV Amstelveen

Go to

Wedstrijdverslag week 2 van voorjaarscompetitie 2023

Twee verslagen deze keer. 
Van glorieuse winnaars natuurlijk: verliezers schrijven geen geschiedenis 

Tafeltennisvereniging Amstelveen – 1e senioren team wint lastige uitwedstrijd tegen HTC uit Hoofddorp 

Zaterdag 11 februari stond voor het 1e senioren team van Tafeltennisvereniging Amstelveen, uitkomende in de 3e divisie van de landelijke competitie, de altijd lastige uitwedstrijd tegen regiogenoot HTC uit Hoofddorp op het programma. In het najaar 2022 werd nog met 7-3 verloren. 

De 1e wedstrijd deze voorjaarscompetitie tegen US 1 was voor Amstelveen 1 in een klinkende 9-1 overwinning geëindigd waarbij kopman Arjan Verburg 1 wedstrijd helaas niet in winst wist om te zetten. 

Dan nu de uitwedstrijd tegen HTC. Arjan startte tegen Kaustav maar kwam helaas niet in zijn spel, 1-0 voor HTC. Brian van den Heuvel speelde solide tegen kopman Ali en wist met gevarieerd spel zijn tegenstander tot voldoende fouten te dwingen 1-1. Brian Bakker nam het na een vlot gewonnen 1e game tegen Ioannis wat te gemakkelijk op en verloor uiteindelijk in 4 games. Het dubbel van Brian en Brian ging qua spel op en neer maar na gemiste kansen  in de 4e game won het HTC dubbel Kaustav en Ali de 5e game vrij gemakkelijk, 3-1.  

Hierna begon het bij Amstelveen gelukkig goed te lopen en na 3 wedstrijden die vrij eenvoudig in 3 games werden gewonnen stond het 3-4 in Amstelveens voordeel. De laatste 3 wedstrijden werd er van beide kanten erg goed gespeeld met veel mooie rally’s wat door de toeschouwers met applaus werd gewaardeerd. Amstelveen was echter net iets sterker en alle 3 deze wedstrijden werden in 4 steeds krappe games gewonnen met een 3-7 einduitslag in het voordeel van Amstelveen. Een prima start van de voorjaarscompetitie voor Amstelveen 1. 

Tafeltennisvereniging Amstelveen – 8e senioren team wint gemakkelijk van Tempo-Team 23 uit Amsterdam 

Donderdag 9 februari speelde team 8 tegen Tempo-Team 23 op de President Kennedylaan. 

Jaap Boerop kwam als eerste in actie tegen Jos, Jaap verloor de wedstrijd in vieren. Gerard van Buuren en Jan-Jaap Troost wonnen vervolgens van Hillka Wolschrijn en Petra de Haas. 

De dubbel werd gespeeld door Jos en Petra voor Tempo-Team en voor Amstelveen door Gerard en Jaap. De dubbel en de wedstrijden die daarna gespeeld werden werden door team 8 allemaal gewonnen.  
Einduitslag Tempo-Team 23-Amstelveen 8, 1-9. 

Top