Competitie nieuws 27 september 2021

Op de website willen we verslag gaan doen van de pas gestarte competitie. We sturen deze berichtjes door naar het Amstelveens Nieuwsblad zodat ze,
bij plaatsing, een wat groter bereik krijgen. 
(Update: onderstaand artikel werd gepubliceerd door het AN in hun online  versie). 
We zullen de team-aanvoerders vragen om nieuws over hun team. 
Hieronder het eerste verslag van Brian van de Heuvel en Guus Korper.

TTV Amstelveen: Tafeltennis competitie weer van start 

De week van 20 september is de tafeltennis competitie in de regio Holland Noord waar TTV Amstelveen in uitkomt eindelijk weer van start gegaan. Dit na afgebroken voor- en najaar competities in 2020 en de niet gespeelde voorjaar competitie in 2021 als gevolg van Corona.   

Team 1, uitkomende in de hoogste regionale klasse, stond vrijdag 24 september achter de tafel tegen Nieuw Vennep 1, een bekende tegenstander.  Dat de trainingen net enkele weken zijn hervat na de zomervakantie was goed te zien aan het spel van beide teams, het oogde nog wat roestig wat zich vertaalde in vrij veel fouten en weinig goede rally’s.   

Het niveauverschil was echter toch te groot tussen beide teams, Amstelveen was behoorlijk sterker. Slechts 1 partij was spannend, Brian van den Heuvel wist met een krappe 11-7 overwinning in de 5e game te winnen van Sjors Alderlieste. Arjan Verburg en Brian Bakker hadden weinig moeite met hun tegenstanders en wisten alle partijen in 3 games te winnen. Ook het dubbelspel werd ruim gewonnen: Einduitslag 10-0. Een geweldig begin voor Amstelveen dat toch het kampioenschap als doel heeft om weer terug te keren in de 3e divisie van de landelijke competitie van de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB).  

Ook de beide jeugdteams speelden hun eerste thuiswedstrijden in de 5e klasse.
Het eerste team boekte een prachtige 7-3 overwinning op de ervaren spelers van HBC2
Aris Negrin was hoofdrolspeler met 3 overwinningen, nieuwkomer Ilia Borisochkin zorgde voor 2 punten en het laatste punt werd binnengehaald door Lars Serbanescu die HBC kopman Marnix van Maare wist te bedwingen. Lars speelde al zijn wedstrijden in 5 games met twee punten verschil in de 5e game, super spannend!

Het tweede jeugdteam speelde een uitstekende en vooral bijzonder spannende wedstrijd tegen HBC4, die gezien het geringe krachtsverschil terecht op 5-5 eindigde. De debuterende Mike de Boer won 1 wedstrijd, Natasha Prashant speelde goed maar was nog net niet krachtig genoeg om partijen in winst om te zetten. De topper van deze ronde was Taha Mansri. Taha wist al zijn 3 wedstrijden te winnen en was samen met Mike ook nog eens goed voor winst in het dubbelspel.  

Mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn om te komen tafeltennissen, neem dan een kijkje op onze tweetalige website www.ttvamstelveen.nl of neem contact op via info@ttvamstelveen.nl

Top