NL
TTV Amstelveen

Go to

Verslag jeugd competitie voorjaar 2023

De voorjaarscompetitie 2023 bij de jeugd zit er weer op. 
Deze competitie speelden we, voor het eerst deze eeuw, met maar liefst 7 teams in de afdeling Holland-Noord van de NTTB. Dit was verdeeld in 4 teams in de reguliere competitie en 3 teams in de starters competitie.

Reguliere competitie 
Team 1 (Aris, Aadit, Taha en Yavuz) wist zich achteraf, mede door het sterke spel van Taha en Yavuz, eenvoudig stand te houden in de vooraf gevreesde 2e klasse. Goed gedaan mannen;  we zijn trots op jullie en jullie ontwikkeling.  

Team 2 (Vrishti, Ioanna, PengYu en Sid) speelde voor het eerst in de 3e klasse. Helaas wist alleen Vrishti met 15 winstpartijen uit 29 wedstrijden het niveau van de 3e klasse te realiseren. Doordat Sid plotseling stopte met tafeltennissen speelde dit team ook een aantal malen incompleet of met invallers. Dit resulteerde uiteindelijk in een laatste plaats in de poule.  

Team 3 (Leon, Kuzey, Amrit, Aatish) mocht in de 4e klasse aantreden en wist vooral door een vreselijk sterk spelende Leon, die 22 van de 26 partijen in winst wist om te zetten, bijgestaan door met name Kuzey, een keurige 3e plek in de poule te bemachtigen. Bij dit hele team is heel duidelijk een groeiproces gaande. 

Team 4 (Ekin, Atarv, Druv en Andrii) speelde met “nieuwe” spelers in de 5e klasse. Vooral Atarv gaat enorm vooruit en wist 17 van de 24 wedstrijden op zijn naam te schrijven. Van de overige spelers verwachten we het volgend seizoen gewoon dat ze nog beter gaan presteren dan ze nu al deden.

Starters competitie
Met starters team 1 (Lina, Dimana en Elisa) hadden we zelfs voor het eerst een dames team. En het team wist uitstekend te presteren. De bijzonder hard groeiende Lina scoorde, veelal tegen veel oudere en grotere spelers, het beste.  Met 12 uit 18 was zij de topper uit het team. Maar zonder de groeiende Dimana en Elisa hadden ze nooit de sfeer en de teamgeest weten te laten ontstaan zoals hij nu was. Volgend seizoen gaan we gewoon weer stappen maken op weg naar de reguliere competitie.

Starters team 2 (Yu-Chen, Maurits en Reyansh) Doordat Rianna aangaf te stoppen met de competitie zaten we plotseling met een personeelsprobleem Maar gelukkig wie kwam ineens binnenlopen …. Yu-Chen; mogelijk het grootste talent dat we in jaren hebben mogen begroeten. Ze is maar een half jaar in Nederland maar wist als enige in de competitie 100% van haar partijen te winnen. Ook Maurits en Reyansh gaan hard vooruit. Ze zullen het volgend seizoen (zonder Yu-Chen) flink aan de bak moeten om nog beter te worden dan ze al zijn.

Starters team 3 (Jonathan, Bauke en Emre) speelde ook voor de eerste keer competitie. Bijzonder enthousiast, altijd met een lach en behoorlijk goede resultaten waren een feit. Dat de uiterst jonge Emre niets wist te winnen was vooraf al ingecalculeerd en dit werd keurig opgevangen door zijn teamgenoten. Emre blijft wel altijd lachen en heeft zichtbaar plezier en dat is misschien nog wel meer waard dan een winstpartij. We zijn er van overtuigd dat z’n eerste winstpartij het volgend seizoen een feit gaat zijn.

Mocht je volgend jaar ook bij ons competitie willen spelen geef dat dan aan via jeugd@ttvamstelveen.nl 

Dit artikel werd in verkorte vorm overgenomen door het Amstelveens Nieuwsblad.

 

Top